Amsterdam-gebaseerd Solaq haalt € 1.4 miljoen op om waterschaarste aan te pakken door het uit de lucht te halen

|

|

Laatste update:

AmsterdamHet in 1.4 opgerichte Solaq, een ontwikkelaar van duurzame lucht-watertechnologie, maakte dinsdag bekend dat het € XNUMX miljoen heeft opgehaald in een pre-seed-investeringsronde.

De financieringsronde werd gesteund door de watertechnologie-investeerders Connect the Drops en het Netherlands Enabling Watertechnology Fund.

Daarnaast ontving het Nederlandse bedrijf ook subsidies van de Nederlandse Ondernemersvereniging.rise Agentschap voor de Voedsel- en Warenautoriteit (RVO) en de Provincie Noord-Holland.

Het Nederlandse bedrijf gaat de financiële middelen gebruiken voor een pilotprogramma in Brazilië, dat zich richt op moeilijk bereikbare gebieden die afhankelijk zijn van vuil en onbetrouwbaar water dat per vrachtwagen wordt aangevoerd. Wereldwijd moet het programma in 2026 zijn uitrol hebben.

De verwachting is dat de proef een productie van meer dan 2000 liter per dag zal opleveren tijdens het hoogtepunt van het droge seizoen. Hiermee wordt een gemeenschap met meer dan 40 huishoudens van schone watervoorziening voorzien.

Solaq: ​​Duurzame oplossing voor de groeiende watercrisis

Opgericht in 2023 door Reuben Moore, Evert van Voorthuysen en Peter Solleveld, Zonneschijn ontwikkelt lucht-watertechnologie om een ​​nieuwe, duurzame bron van waterzekerheid te creëren door water uit de lucht om ons heen te halen.

Het bedrijf heeft een systeem op zonne-energie ontwikkeld dat warmte in plaats van elektriciteit gebruikt om water te produceren. Dit verlaagt de kosten en maakt het mogelijk om water uit de lucht te halen, zelfs op zeer droge plekken zoals woestijnen.

Het systeem werkt onafhankelijk, aangezien er geen infrastructuur of netwerkconnectiviteit nodig is.

Bovendien maakt het remote monitoring en controle mogelijk, zodat gebruikers hun werkzaamheden op afstand kunnen beheren. Bovendien garandeert het systeem continue productie 24/7.

Het proces zorgt ervoor dat er zuiver drinkwater wordt geproduceerd, zonder dat er giftige stoffen worden gebruikt. Het water is dus veilig voor consumptie.

Bovendien is het zo ontworpen dat er geen afval ontstaat en dat het een milieuvriendelijke oplossing is voor waterzuivering.

Het Nederlandse bedrijf richt zich momenteel op het opschalen van zijn technologie om de groeiende wereldwijde waterschaarste te bestrijden.

Volgens het bedrijf kan de technologie in verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals afgelegen gemeenschappen, noodsituaties, hightechlandbouw en het leger.

Momenteel heeft het bedrijf ongeveer tien mensen in dienst en is het op zoek naar uitbreiding. team. 

onderwerpen:

Volg ons:

Vigneshwar Ravichandran

Vigneshwar is een News Verslaggever bij Silicon Canals sinds 2018. Hij is een doorgewinterde technologiejournalist met bijna tien jaar ervaring en brengt verslag uit over Europa startup ecosystem, van AI en Web3 tot schone energie en gezondheidstechnologie. Voorheen was hij contentproducent en recensent van consumentenproducten voor toonaangevende Indiase digitale media, waaronder NDTV, GizBot en FoneArena. Hij studeerde af met een bachelordiploma in elektronica en instrumentatie in Chennai en een diploma in omroepjournalistiek in New Delhi.

Partner evenementenMeer evenementen

Deze maand

06december5: 15 pm7: 00 pmLe Wagon DemodagOntdek de eindprojecten van de studenten

12december4: 00 pm9: 30 pmAI in actiePraktische inzichten voor digitale transformatie

28januari4: 00 pm10: 00 pmOperationele efficiëntie ontsluiten met AIInzichten voor uw toekomst

Delen naar...