Berlijn-gebaseerd Xavveo, een startup Het bedrijf, dat zich richt op het verbeteren van sensortechnologie voor autonome voertuigen, maakte dinsdag bekend dat het $ 8.6 miljoen (ongeveer € 8 miljoen) heeft opgehaald in een startkapitaalronde.
De financieringsronde werd gezamenlijk geleid door Vsquared Ventures en imec.xpand, twee fondsen die gespecialiseerd zijn in deep tech.
De Duitser startup zal de fondsen gebruiken om zijn gedistribueerde fotonische radarsysteem te ontwikkelen, de technische mogelijkheden uit te breiden teamen ondersteunen van belangrijke partnerschappen met autofabrikanten en technologie-integratoren.
"Autonome voertuigen (AV's) vormen een van de meest complexe technische uitdagingen van onze tijd", zegt Dr. Sven Otte, CEO van Xavveo.
“Zodra ze volledig zijn ingezet, zullen zelfrijdende auto’s de samenleving democratiseren mobility en de koolstofuitstoot aanzienlijk verminderen. We zijn verheugd om Vsquared en imec.xpand, twee fondsen met veel expertise in de deep tech-sfeer, aan boord te hebben.”
Xavveo: een revolutie in de autonome voertuigindustrie
Onder leiding van de oprichters van Sicoya – Dr. Sven Otte, Dr. Stefan Meister en een belangrijke veteraan van de industrie van Intel, Dr. Ulrich Keil, Xavveo richt zich op het revolutioneren van de autonome voertuigindustrie en andere industrieën via zijn gepatenteerde gedistribueerde fotonische radarsysteem.
Door superieure waarnemingsmogelijkheden te bieden, wil het Duitse bedrijf de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van autonome rijsystemen verbeteren.
De Photonic Radar van het bedrijf gebruikt geavanceerde Silicon Photonics-technologie om RADAR-sensoren rond het voertuig te plaatsen. Deze opstelling levert een zeer nauwkeurige hoekresolutie <0.1°.
Het systeem kan obstakels betrouwbaar detecteren en navigeren door complexe omgevingen, ongeacht de weersomstandigheden, inclusief mist en zware regenval.
Xavveo ontwikkelt zich tot een belangrijke speler die autofabrikanten helpt hun technologie en concurrentievermogen te verbeteren.
De doorbraak van het bedrijf pakt de problemen aan met huidige sensoren voor autonome voertuigen, zoals LIDAR en vision-sensoren.
Deze beperkingen beperken autonome voertuigen tot bepaalde omgevingen, waardoor ze minder betrouwbaar en veilig zijn dan door mensen bestuurde auto's.
De belegger
Vsquared Ventures steunt gedurfde ondernemers die baanbrekende technologieën ontwikkelen die een antwoord bieden op enkele van de meest urgente uitdagingen ter wereld, zodat zij wereldleiders kunnen worden.
Vsquared Ventures investeert in deeptechbedrijven en richt zich op nieuwe ruimte, nieuwe computing, energietransitie, robotica en productie, nieuwe computing en sensing, AI en next-gen software en tech-bio.
Het bedrijf heeft een van de sterkste deep tech-portfolio's van Europa opgebouwd,
inclusief de industrieverstoorders Isar Aerospace, IQM Quantum Computing, Zama.ai, Customcells, Neura Robotics en The Exploration Company.
"We zijn verheugd om Xavveo en hun baanbrekende aanpak van autonoom rijden te steunen", zegt Michael Jobst, Directeur-Directeur bij Vsquared Ventures.
“Hun gedistribueerde fotonische radarsysteem zal een cruciale factor worden voor de toekomst van mobility, en wij geloven dat zij het talent en de visie hebben om dit naar de voorgrond van de industrie te brengen,” voegt Jobst.
imec.xpand is de grootste onafhankelijke venture capital fonds dat zich richt op vroege innovaties in halfgeleidertechnologie.
Het ondersteunt ambitieuze deep-tech startupdoor gebruik te maken van de expertise en middelen van imec, een bekend onderzoekscentrum in halfgeleider- en nanotechnology, om hen te helpen groeien.
Jonathan Fajardo Cortes, Principal bij imec.xpand, voegt toe: "De technologie van Xavveo vertegenwoordigt een monumentale sprong voorwaarts voor de perceptie van autonome voertuigen, en we zijn verheugd om hen te ondersteunen bij het opschalen van deze innovatie. De combinatie van een uitzonderlijke team en baanbrekende technologie is precies wat wij zoeken in onze investeringen.”
01
Verder dan ouderlijk toezicht: hoe Rotterdam's ChatLicense kinderen in het digitale tijdperk sterker maakt