Eindhovense Chromodynamics haalt €2 miljoen op om giswerk bij medicijnontwikkeling te elimineren: zo gaat het

|

|

Laatste update:

EindhovenHet in New York gevestigde Chromodynamics, een deeptechbedrijf, maakte maandag bekend dat het € 2 miljoen aan startkapitaal heeft opgehaald van investeringsfonds KIKK Capital.

Het Nederlandse bedrijf zal de financiering gebruiken om de ontwikkeling van zijn microscopieproduct af te ronden en het op de commerciële markt te brengen voor biomedisch onderzoek.

“Het is echt spannend om de financiering veilig te stellen die nodig is om onze visie te realiseren”, zegt Wouter Vijvers, oprichter en CEO van Chromodynamics.

"De afgelopen jaren hebben we zoveel marktvalidatie en technologische ontwikkeling gedaan om te bewijzen dat we een winnaar in handen hebben. Nu kunnen we de volgende fase ingaan. Onze oplossing verbetert de state-of-the-art met een orde van grootte op alle belangrijke prestatie-indicatoren (doorvoer, gebruiksgemak, detailniveau), terwijl de kosten voor de klant drastisch worden verlaagd", voegt Vijvers toe.

Chromodynamica: vernieuwer in microscopie

Opgericht in 2019, Chromodynamica heeft als missie om instrumenten te leveren die giswerk bij de ontwikkeling en het voorschrijven van medicijnen elimineren.

Het bedrijf doet dit door innovatieve microscopieproducten te ontwikkelen op basis van geavanceerde hyperspectrale beeldtechnologie.

Het bedrijf, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, bereidt de lancering voor van een volledig geautomatiseerd microscoopplatform dat autonoom cellen in weefselmonsters kan identificeren.

Deze technologie voorziet in een belangrijke behoefte op de markt voor biomedisch onderzoek door de ontwikkeling van medicijnen te stroomlijnen.

Normaal gesproken is het testen van nieuwe stoffen op werkzaamheid en veiligheid een ingewikkeld en tijdrovend proces, dat vaak maanden in beslag neemt.

De oplossing van Chromodynamics verkort de analysetijd tot minder dan een week, waardoor de reacties van patiënten beter kunnen worden voorspeld door weefselinteracties nauwkeurig in kaart te brengen.

Het Nederlandse bedrijf is bezig met het afronden van de productontwikkeling voor lancering op de markt voor translationeel onderzoek.

Het doel is om de ontwikkeling van medicijnen te versnellen, met name voor kankerimmunotherapieën. Uiteindelijk zal het platform worden gebruikt als diagnostisch hulpmiddel voor gepersonaliseerde geneeskunde.

“Ik wil leven in een wereld waarin behandelingen vriendelijker zijn voor de patiënt, maar harder voor de ziekte, en waarvan bekend is dat ze voor elk uniek individu werken voordat ze worden toegediend”, voegt Wouter Vijvers toe. “Met de steun van KIKK Capital hebben we een grote stap gezet richting de lancering van een product dat ons dichter bij die toekomst brengt. En dat is wat onze getalenteerde team tot grote hoogten.”

De belegger

KIKK Capital is een deep tech-investeerder die samenwerkt met startupom sterke en duurzame bedrijven op te bouwen.

Het bedrijf ondersteunt een gedreven management teamdoor financiering te verstrekken en hen te helpen het maximale uit groeikansen te halen.

"Vanaf de eerste ontmoeting met Chromodynamics waren we onder de indruk van de oprichters en hun innovatieve oplossing die een belangrijke uitdaging in de biotechnologische industrie aanpakt. Als Deep Tech-investeerder en ervaren investeerder in biotechnologische platformtechnologie zijn we goed gepositioneerd om Chromodynamics te ondersteunen met onze expertise in het opbouwen van succesvolle bedrijven en het benutten van ons netwerk in de biotechnologische industrie", aldus Johan Sebregts, Managing Partner bij KIKK Capital.

onderwerpen:

Volg ons:

Vigneshwar Ravichandran

Vigneshwar is een News Verslaggever bij Silicon Canals sinds 2018. Hij is een doorgewinterde technologiejournalist met bijna tien jaar ervaring en brengt verslag uit over Europa startup ecosystem, van AI en Web3 tot schone energie en gezondheidstechnologie. Voorheen was hij contentproducent en recensent van consumentenproducten voor toonaangevende Indiase digitale media, waaronder NDTV, GizBot en FoneArena. Hij studeerde af met een bachelordiploma in elektronica en instrumentatie in Chennai en een diploma in omroepjournalistiek in New Delhi.

Partner evenementenMeer evenementen

Deze maand

06december5: 15 pm7: 00 pmLe Wagon DemodagOntdek de eindprojecten van de studenten

12december4: 00 pm9: 30 pmAI in actiePraktische inzichten voor digitale transformatie

28januari4: 00 pm10: 00 pmOperationele efficiëntie ontsluiten met AIInzichten voor uw toekomst

Delen naar...