Slush 2024, het evenement ter wereld dat het meest in het teken staat van oprichters, staat bijna voor de deur!
Het tweedaagse evenement, dat gepland staat voor 20-21 november in Messukeskus in Helsinki, Finland, zal meer dan 13,000 deelnemers verwelkomen, waaronder 5,500 startup oprichters en exploitanten, 3,300 investeerders, 300 commanditaire vennoten en 250 mediavertegenwoordigers.
Dit jaar omarmt Slush het thema 'Metamorfose' en nodigt bezoekers uit om op reis te gaan naar radicale transformatie.
Bovendien is Slush voor het derde jaar op rij de grootste venture capital wereldwijd bijeen, met meer dan $ 3 biljoen aan activa onder beheer onder één dak.
Naast het tweedaagse Slush-hoofdevenement, omvat Slush Week meer dan 300 nevenevenementen door de hele stad, met als hoogtepunt de officiële Slush Afterparty op 21 november.
"De hele eventervaring en concepten zijn zeer zorgvuldig samengesteld en gericht op het helpen van oprichters om snelle groei na te streven met een doel. Wij geloven dat door oprichters te helpen, alles vanzelf zal volgen", zegt Aino Bergius, die benoemde CEO eerder dit jaar.
Maak kennis met Dutch 4TU startups in Slush 2024
De 4TU reist elk jaar met hun startups om hun impact te versnellen.
Dit jaar reizen vier Nederlandse technische universiteiten (4TU) naar Helsinki om Slush te bezoeken met hun startups en spin-offs, samen met de rest van de Nederlandse delegatie, die bestaat uit 25 startups met de slogan 'Dutch at Slush'.
De vier universiteiten zijn:
- U delft
- TU Eindhoven
- Universiteit Twente
- Wageningen University & Research
Naast het bijwonen van de conferentie kunnen ze tijdens side events in contact komen met investeerders en andere relevante personen.
Een van de meest bezochte side events van de 4TU is de (Deep) Tech Drinks.
4TU zal 's avonds de Wallis Karaoke Bar in de haven van Helsinki overnemen. Verschillende gerenommeerde VC's worden uitgenodigd en gevraagd om een van de startups van het Discovery Deck.
Hieronder staan enkele van de startups die op zoek zijn naar fondsen. Opvallend is dat deze vier bedrijven deel uitmaken van een grotere 4TU-delegatie bestaande uit 25 startupin totaal.
Villari
Oprichter/s: Olivier Baas
HQ: Delft
Spin-off van TU Delft
Villari, opgericht in 2019, is gebaseerd op eerdere investeringen van Delft Enterprises en business angel David Cerda Salzmann en met steun van het proof-of-concept fonds UNIIQ.
Villari heeft sensortechnologie ontwikkeld die kleine breuken of "vermoeidheidsscheuren" in stalen constructies detecteert, cruciaal voor zwaarbelaste activa zoals bruggen en industriële kranen. Dit zorgt voor veiligheid door nauwlettend toezicht te houden op de structurele integriteit.
De sensoroplossing van het bedrijf is gepatenteerd en is al bij diverse klanten geïnstalleerd, waaronder bruggen van de Nederlandse overheid en diverse industriële kranen in havens en staalproductielocaties in Europa.
Tijd Travellange Melkboer
Oprichter/s: Dimitris Karefyllakis, Saskia Tersteeg en Costas Nikiforidis
HQ:Wageningen
Spin-off van Wageningen University & Research (WUR)
Time-travelling Milkman (TTM) heeft als missie om een gezond alternatief te bieden voor traditionele zuivelproducten.
Het bedrijf wil plantaardige zuivelopties verbeteren, die vaak niet de smaak en textuur hebben die consumenten willen. TTM richt zich op het maken van romigere producten die passen bij de eetcultuur.
Met behulp van een gepatenteerd proces verwerkt het Nederlandse bedrijf plantenzaden tot Oleocream, dat de romigheid van room nabootst.
TTM produceert voedzame vetingrediënten via een proces waarbij natuurlijke vetdruppeltjes, bekend als oleosomen, uit zaden worden geëxtraheerd.
Deze oleosomen functioneren op dezelfde manier als melkvetdruppeltjes en zorgen ervoor dat Oleocream kan worden gebruikt als zuivelroomvervanger in romige en heerlijke producten, met minimale gevolgen voor het milieu.
Fos4nova
Oprichter/s: Dr. Olga Koshkina, Dr. Timo Rheinberger en Prof. Dr. Frederik Wurm
HQ:Enschede
Spin-off van Universiteit Twente
Phos4nova is gespecialiseerd in de ontwikkeling van PBM-technologie en is hun enige commerciële aanbieder.
PBM's zijn biocompatibele en biologisch afbreekbare polymeren die zijn geïnspireerd op natuurlijke fosformoleculen zoals RNA en ATP.
Hun aanpasbare chemie maakt het mogelijk om eigenschappen aan te passen die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.
Het belangrijkste product van het bedrijf, Phos4MR, is een polymeerformule die traceerbaar is met Magnetic Resonance Imaging (MRI) zonder giftige of persistente stoffen, zoals chelaten van zware metalen, waardoor veiligheid en duurzaamheid worden gegarandeerd.
XMEM
CEO: Arash Rahimali Mamaghani
HQ:Eindhoven
Spin-off van TU Eindhoven
XMEM richt zich op het onderzoeken, ontwikkelen, produceren en distribueren van geavanceerde anorganische membranen, waaronder koolstofgebaseerde membranen, membraanmodules, membraanreactoren, membraangebaseerde scheidingsreactiepilots en -systemen.
Het bedrijf streeft ernaar de integratie van processen voor het scheiden en laten reageren van gassen, vloeistoffen en vaste stoffen te verbeteren.
Het bedrijf heeft als missie om de industriële efficiëntie en duurzaamheid te transformeren met geavanceerde, op maat gemaakte membraanoplossingen.
Meld je nu aan voor Nederlands bij Slush 4TU (Deep) Tech Drinks om toonhoogtes en vals gezang te horen.
01
Digitale transformatie mogelijk maken: hoe Sigli waarden, AI en technologie combineert om verandering teweeg te brengen